Uncategorized

I love Aloe Lanzarote.

Na 8 dagen een heerlijke vakantie te hebben gehad op Gran Canaria, was het weer tijd om te gaan:(

In Gran Canaria is de Aloë Vera plant heel erg geliefd. In iedere winkel/supermarkt, vind je altijd wel een product waar Aloë Vera inzit. Zeep, lotions, gel, drankjes etc..

Op het vliegveld van Las Palmas, ligt een winkel van het merk Aloë Lanzarote. 

In deze winkel verkopen ze alleen maar producten, met als hoofdingrediënt Aloë Vera.                                                                             logoAloe

-Wat is Aloë vera nu eigenlijk?

Er bestaan honderden soorten aloëplanten. De meest bekende is ongetwijfeld de Aloë Barbadensis, in de volksmond Aloë Vera (echte aloë) genoemd. Deze plant is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika en wordt als de meest krachtige soort beschouwd. Het is een vetplant met dikke, puntige bladeren.

EEN PLANT BOORDEVOL GENEESKRACHT
Aloë Vera bevat zeer veel verschillende ingrediënten. De belangrijkste groepen zijn:

Suikers: In Aloë Vera zit ook 20% acemannan – dit is een groep van polysacchariden (koolhydraten of suikers) die een antiviraal effect heeft en het afweersysteem versterkt.

Mineralen: Aloë Vera is bijzonder rijk aan mineralen: fosfor, magnesium, calcium, ijzer, zink, koper, chroom, natrium, kalium…
Vitamines Aloë Vera bevat een grote hoeveelheid vitamines, vooral A, E en de antioxidanten C, evenals vitamines van de B-groep die een weldaad zijn voor huid en haar.

Aminozuren: Aminozuren zijn de bouwstenen van proteïne (eiwitten). Het menselijk lichaam heeft 22 aminozuren nodig. Aloë Vera levert 20 aminozuren, en voorziet bovendien in 7 van de 8 aminozuren die niet door het lichaam zelf geproduceerd worden en dus enkel via de voeding kunnen worden opgenomen.

Enzymen: Aloë Vera bevat twee soorten enzymen. Enzymen zijn stoffen die normaal door het lichaam zelf worden aangemaakt en helpen bij het afbreken en verteren van voedsel.

aloëverablad

UITWENDIG GEBRUIK
Huidirritaties
De gel van Aloë Vera is goed voor de verzorging an zowel een normale huid als voor de behandeling van droge, gekloven of gevoelige huid en acne. De gel bevordert de vernieuwing van huidcellen en de afvoer van dode huidcellen, en voedt de huid.

Brandwonden en lichte zonnebrand
De verse aloëgel kan rechtstreeks gebruikt worden opmilde tot middelmatige brandwonden, ongeacht de oorzaak van de verbranding (zon, heet water, elektriciteit,…) De gel verfrist en verzacht de pijn.

Psoriasis vulgaris (gewone psoriasis)
Uit één studie blijkt dat 5 procent extract van Aloë Vera in een huidcrème een positief effect heeft op de behandeling van psoriasis.

Wonden
Het sap van de Aloë Vera wordt al sinds de oudheid gebruikt voor de verzorging van wonden. Het draagt bij tot een snellere wondheling en voorkomt littekenvorming.

Roos en haaruitval
Aloë Vera wordt gebruikt voor de verzorging van de hoofdhuid en bij de behandeling van roos of abnormale haaruitval. Bij een studie waarbij Aloë Vera-lotion (30%) twee maal daags en gedurende 4 tot 6 weken gebruikt werd, verminderde de roos. Je vindt in de handel heel wat shampoos en haarconditioners op basis van Aloë Vera.

aloeverabladinternet

Zo, nu weet je opeens ( bijna ) alles over deze plant! Ik neem je weer even mee terug naar waar het artikel eigenlijk om draait hahah.. !

Waar is deze winkel Aloë Lanzarote nu eigenlijk ontstaan?

Aloë Plus Lanzarote begon zijn avontuur in 2007 de opening van zijn eerste interpretatie centrum in Arrieta , in de gemeente Haria .
Dit bedrijf , dat momenteel meer dan 70 mensen ( waarvan het personeel bestaat uit 95 % vrouwen) is uitgegroeid tot een marktleider in de sector cosmetische producten , niet alleen op het eiland Lanzarote , maar in de Canarische Eilanden. In de 16 vestigingen die ze in verschillende delen van het eiland hebben geopend , kunnen bezoekers niet alleen de producten kopen van uitstekende kwaliteit , maar ook kunnen ze de geschiedenis ervaren, cultuur , eigenschappen , enz. , Van een plant die de beste voorwaarden voor de teelt geniet op de Canarische Eilanden .

platteland

Hier zijn paar foto’s van de winkel in Las Palmas

Links zie je de Aloe Vera bladeren, ze zijn vrij dik en erg zacht als je ze indrukt.

In de winkel hadden ze een muur gemaakt met hoopjes van Puur zout.

IMG_2576

dit was erg mooi om te zien, en als je goed kijkt, zie je onderaan de foto, het product in een potje zitten.

Helaas had ik geen tijd meer om lekker in de winkel rond te snuffelen, want ik moest al gaan boarden bij de gate.

Al deze producten, en zoveel meer, zijn terug te vinden op de website http://www.aloepluslanzarote.es 

De prijzen zijn er aanzienlijk laag, en ik denk dat ik een komende vakantiedag opoffer om lekker rond te snuffelen op de site:) hopen dat de verzendkosten mee vallen!

 

Advertenties

2 gedachten over “I love Aloe Lanzarote.

  1. Ik ben ook een AV-lover! Misschien ook een nuttige tip: als je producten zoekt op basis van AV, check dan zeker hoeveel er daadwerkelijk in zit. Als consulente bij LR (die ook veel AV producten hebben), krijg ik voortdurend te horen dat er ook producten op de markt zijn met hele lage percentages. Die producten kunnen je uiteraard ook helpen, maar dan is het natuurlijk niet dankzij de kracht van de Aloë Vera. Hoe meer van die stinkplant, hoe beter! 😉 xoxo

    Liked by 1 persoon

    1. Dat klopt! Ik hou van Aloë vera en de werking ervan. In deze winkel in Gran Canaria, was hoofdingredient de aloe vera plant en er zat een hoge concentraat van in. Bijna geen toegevoegde producten( gelukkig ). En idd, hoe meer van de plant, hoe beter:)

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s