Lifestyle

Santa Claus is coming.. Met Letterpress!

Hoe leuk is het om een kaartje in de brievenbus te krijgen met kerst? Sinds de 19e eeuw doen we dit al.

Met een kaart in de techniek letterpress maak je dit jaar indruk. Een oude boekdrukkunst in een modern jasje. Je voelt de magie van inkt en de techniek in het papier samen komen, hierdoor komt er een mooi reliëf in het papier. Het zijn de details die het doen met kerst. Fijne feestdagen!

letterrpress

Wat is nu precies Letterpress? ( uitleg van Eigenaresse Lindsey Knoop )
Letterpress is een oude druktechniek van voor het digitale drukwerk tijdperk.

Dit prachtige ambacht wordt uitgevoerd met een degelpers. Er zijn verschillende soorten degelpersen. Ik maak gebruik van een handdegelpers. Ja, alles wat ik maak wordt met de hand gedaan. Ik gebruik er verschillende drukplaten(polymeerplaten) voor. Gelukkig kan je die platen wel digitaal laten maken. Maar het afstellen en drukken wordt handmatig gedaan. De magie van de pers, inkt en het papier is geweldig om te zien en vooral te voelen!

schermafbeelding-2016-10-24-om-21-33-09

De naam Love Letterpress
De naam Love Letterpress is ontstaan tijdens mijn speurtocht naar Letterpress. Telkens als ik iets van Letterpress tegenkwam en er weer inspiratie van kreeg. Twitterde ik met #LoveLetterpress….
Laat ook jij je inspireren door wat er allemaal mogelijk is met Letterpress en wordt er net zo verliefd op als ik!

loveletterpress

 

Van kerstkaart naar tafel decoratie
De ‘Cut & Create’ is een unieke kerstkaart om te versturen! Het is niet alleen een prachtige kaart om te krijgen, je kan de kaart daarna óók voor het kerstdiner gebruiken. Je knipt de illustraties los en gebruik dit vervolgens als tafeldecoratie. Dit mooie detail kunnen de gasten van het kerstdiner vast niet ontgaan.

roodkraft

Cut & Create is verkrijgbaar voor € 3,75 en is op 630 grams (zware kwaliteit) kraft papier gedrukt.

Er zijn nog meer sfeervolle en unieke kaarten die je kunt versturen naar een speciaal persoon, zoals de ‘Happy Hollidays’ of de ‘Moose’ kaart. Vanaf €2,99 op mooi (katoen) papier.

kerstdinner

Label het kerst diner
Met de ‘Merry Christmas’ kerst labels geef je een cadeau net dat beetje extra! Het zijn net kleine cadeautjes die je mag uitpakken aan tafel. Wil je een kerstcadeau geven onder de kerstboom? Met een kerstlabel in letterpress ben je er helemaal klaar voor. Naast het ‘Merry Christmas’ label zijn er nog meer labels om de feestdagen helemaal af te maken. Prijs € 1,99 per set (4 stuks).

 

 

Maar er is meer…
Naast een kerstassortiment, kun je bij Lindsey ook terecht voor het ontwikkelen van een eigen trouwstijl of geboortestijl. Denk hierbij aan save-the-date kaarten, trouwkaarten / geboortekaarten, uitnodigingen, labels, baby voorspellingskaarten, trouw- en geboorteborden, stempels, menukaarten, posters, bierviltjes, slingers en zelfs trouw- en geboorte taarten die helemaal passen bij de overige items.

Over Love Letterpress

Love Letterpress ontwerpt en drukt in een prachtige oude techniek van de boekdrukkunst (Letterpress), maar met een moderne twist. Alles wordt met een oude handdegelpers (1942) gedrukt. Eigenaar Lindsey Knoop zegt: ‘Het blijft een feestje om achter de drukpers te staan. Als ontwerper geeft het een ultiem gevoel om iets te ontwerpen en het daarna ook daadwerkelijk te kunnen drukken.’

 

Bekijk het complete assortiment op http://www.loveletterpress.nl.

Advertenties

2 gedachten over “Santa Claus is coming.. Met Letterpress!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s