Lifestyle

Spelenderwijs leren rekenen met de nieuwe cijferspelmat.

Cijfers leren en sommen maken is vaak niet de leukste bezigheid van kinderen. Toch is het belangrijk te oefenen en ervoor te zorgen dat je basiskennis goed is. Maar hoe zorg je ervoor dat rekenen leuk wordt? Kakels heeft hiervoor dé oplossing en heeft een Cijferspelmat ontworpen.

Door middel van een leuk actief spel, kun je spelenderwijs cijfers leren en je sommen oefenen.

kakel1

Over Kakels
Kakels is fabrikant en distributeur van originele kinderproducten. Het aanbod bestaat uit leuk speelgoed dat door Kakels zelf ontworpen of geïmporteerd wordt. Deze producten zijn uitsluitend in winkels in de BeNeLux verkrijgbaar. Merken die Kakels voert zijn onder andere Angel Sand, Be-Amazing, Calafant, Orange Elephant en Soap Art.

Vanwege het grote succes van de Letterspelmat, een innovatieve mat waarbij kinderen vanaf 3 jaar op een speelse manier vertrouwd raken met taal, letters, klanken en woorden, heeft Kakels besloten ook een Cijferspelmat op de markt te brengen. Kakels is een distributeur en groothandel van origineel speelgoed en heeft de Cijferspelmat samen met een product designer en diverse basisschool leraressen bedacht. Een nieuw product dat leren en spelen perfect combineert. Door middel van deze speelmat kunnen kinderen op een speelse manier cijfers en sommen leren.

kakel2

Spelenderwijs leren rekenen
Het is bewezen dat je beter leert door te combineren met beweging. En omdat het juist voor kinderen zo belangrijk is om lekker te kunnen bewegen, heeft Kakels deze Cijferspelmat ontworpen. Een leuk actief spel doen en ondertussen je sommen oefenen? Dat kan met de Cijferspelmat. Op de mat staan de cijfers 1 t/m 100 en de tekens waarmee je kunt optellen, aftrekken, vermenigvuldigen of delen. Maak een som door je linkerhand op een getal te zetten. Vervolgens plaats je je rechterhand op een teken en je linkervoet op een ander getal. De som is nu klaar, maar wat is het antwoord? Zodra je dat weet kun je je rechtervoet op het juiste getal zetten. Op deze manier kun je met handen en voeten sommen maken en krijgt een kind spelenderwijs inzicht in getallen.

kakel4

Leuk om samen te doen met vriendjes en vriendinnetjes, waarbij de een de som bedenkt en de ander het antwoord laat zien op de mat. Maar ook goed om eens mee naar school te nemen, zodat de juffrouw of meester er op deze manier een leuke, maar ook leerzame les van kan maken! Of gebruik als variatietip eens een dobbelsteen die de cijfers voor je kiest en zo de som bepaald. Voor een stapsgewijze begeleiding heeft Kakels opdrachtkaarten bedacht die je samen met een handleiding GRATIS kunt downloaden.

Waar kun je het kopen?
De Cijferspelmat is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Kinderen zijn op school, vanaf groep 3, volop bezig met cijfers en sommen en kunnen dit thuis spelenderwijs voortzetten. Niet alleen ontzettend leuk, maar ook leerzaam en goed voor de ontwikkeling. Daarnaast kan de Cijferspelmat ook goed gebruikt worden op school (groep 3 t/m 8), want door middel van een leuke les kan het rekenen goed onder de aandacht worden gebracht.

schermafbeelding-2016-10-27-om-13-09-21

De innovatieve Cijferspelmat is gemaakt van sterk maar lichtgewicht materiaal, kan gewassen worden en is goedgekeurd volgens CE EN71.

Webwinkel http://www.trendyspeelgoed.nl is het eerste verkooppunt waar deze speelmat verkrijgbaar is. De mat kost € 24,95.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s