beauty·Lifestyle

Waarom is het zo belangrijk om je make-up kwasten schoon te maken?

Waarom is het dan zo belangrijk om je make-up kwasten regelmatig schoon te maken? Hier zijn verschillende redenen voor:

3

 • Om de kleur uit te spoelen. Als jij een donkere oogschaduw hebt gebruikt en later een lichte oogschaduw gebruikt met dezelfde kwast, kan het zijn dat de lichte kleur niet mooi uitpakt, omdat deze kleur zich mengt met de donkere kleur die in de kwast is blijven hangen. Ook al veeg je de kwast af aan een tissue of wattenschijfje, er blijft altijd een restje kleur in zitten!
 • Er komen veel “vieze” dingen van je gezicht af die weer op je kwasten terecht komen. Denk hierbij aan o.a. bacteriën, huidschilfertjes, vet. De volgende dag gebruik je weer dezelfde, vieze, kwast die in aanraking komt met je make-up en daarna ook met je huid, waardoor je deze vieze dingen weer op je gezicht aanbrengt.
 • Hierdoor kunnen puistjes ontstaan.
 • Als je een schone kwast gebruikt, wordt de make-up ook veel beter opgenomen door de kwast. Ook wordt de make-up dan beter verdeeld over je gezicht/oogleden.

Hoe vaak moet je de make-up kwasten schoonmaken?
Hoe vaak je je make-up kwasten schoonmaakt, ligt aan jezelf. Ga bij jezelf na of je de kwasten vaak gebruikt of niet. Een make-up kwast die maar één keer in de week wordt gebruikt, hoeft natuurlijk minder vaak schoongemaakt te worden dan een make-up kwast die elke dag wordt gebruikt. Is het laatste het geval, dan is sowieso één keer in de week je kwasten schoonmaken wel belangrijk.

2

 • Hoe maak je de make-up kwasten schoon?
 • Het gebruik maken van een speciale brush cleanser.
 • Met water en shampoo. Baby shampoo is het meest populair, maar een gewone shampoo is ook prima te gebruiken.

Tips en trucs

 • Zorg ervoor dat alleen de haartjes van de make-up kwasten nat worden. Zodra het hout nat wordt, gaat de lijm vanbinnen loslaten of kan het hout gaan rotten, waardoor er haren uit de kwasten zullen vallen.
 • Ga niet heel hard met de kwasten duwen. Dit is slecht voor de haren. Deze kunnen bijvoorbeeld uit elkaar gaan staan Het is beter om met strijkende bewegingen heen en weer te gaan.
 • Gebruik geen heet water om de kwasten te wassen. Lauwwarm water of koud water is beter om te gebruiken.
 • Laat de kwasten niet rechtop drogen. Hierdoor kan er alsnog water in het hout komen en dat zou zonde zijn. Er zijn speciale hoesjes te koop om de kwasten in te laten drogen, maar je kunt de kwasten ook gewoon op een handdoekje of keukenpapiertje laten drogen.

Hoevaak maak jij je make-up kwasten schoon?

Advertenties

7 gedachten over “Waarom is het zo belangrijk om je make-up kwasten schoon te maken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s