beauty

5 Make-up misverstanden voorgoed opgelost!

De moderne vrouw wordt geconfronteerd met nieuwe make-up uitdagingen: overdreven cat-eyes, gecompliceerde contour-technieken en de verzorging van dikke – toch mooi gevormde – wenkbrauwen. Als je het nog niet allemaal onder de knie hebt – wees niet ongerust!

Hier 5 alledaagse problemen, waar ik/wij als gemiddelde vrouw, toch wel even hulp bij kunnen gebruiken!

Probleem: Mijn cat-eye is altijd scheef

4

Oplossing: Probeer deze truc van onze professionals: Neem een stukje plakband en druk de plakzijde een paar keer tegen je hand om de kleverigheid te verminderen. Plaats dan de plakband vanaf je onderste wimperlijn schuin omhoog naar je slapen. Dit zal je helpen een strakke lijn te creëren voor je cat-eye! Gebruik een vloeibare eyeliner om een lijn boven je bovenste wimperlijn te trekken en zo langs de plakband omhoog. Zorg dat de lijn droog is voordat je de plakband verwijderd. En voilà – een perfecte cat-eye!

Probleem: Na het aanbrengen van contouren zie ik eruit als een clown

5
Oplossing: Het is niet vreemd dat je problemen hebt met het zetten van contouren – geloof ons, het is moeilijk! Een van de grootste fouten is dat men vergeet te mengen/vervagen. Als je bronzer is aangebracht op je jukbeenderen en kaaklijn, neem dan een sponsje en vervaag de kleur. Hetzelfde geldt voor highlighters: meng met een zachte make-upborstel of dep met schone vingertoppen om sterke contrasten te voorkomen.

Probleem: Ik moet altijd niezen als ik mijn mascara aanbreng

Woman applying mascara on eyelashes

Oplossing: Wat je ook doet, probeer het niet direct schoon te vegen. De kans dat het vlekken van je make-up erger wordt is alleen maar groter. Laat de mascara even drogen. Neem dan een kleine concealer brush of een wat-tip en doop dit in de make-up remover, veeg daarmee voorzichtig de vlekjes weg.

Probleem: Mijn wenkbrauwen lijken altijd nep

7
Oplossing: Dikke, aandachttrekkende wenkbrauwen zijn in – maar dat maakt het niet makkelijk om ze te vormen. Een veelgemaakte fout is dat mensen de voorkant van de wenkbrauwen te “hoekig” maken in plaats van het creëren van een natuurlijke look door met de haartjes mee te tekenen in slagen met behulp van een potlood of eyebrow kit. Een ander probleem is dat we de neiging hebben om de wenkbrauwen te ver te verlengen. Een eenvoudig truc om dit te voorkomen is: neem een potlood en houd deze vanuit de hoek van je neusgat naar de buitenste hoek van je oog – dat is tot hoever je je wenkbrauw kunt verlengen. En als laatste tip, houd de kleur naturel.

Probleem: Ik krijg altijd roodheid rondom mijn neus

8
Oplossing: Roodheid rondom je neus wordt vaak veroorzaakt door overmatige wrijving bij snuiten. Dus in plaatse van te snuiten kun je beter je neus proberen te deppen met een tissue. Als je vindt dat je neus rood wordt wanneer je van de kou naar de warmte gaat, voeg dan een milde cleanser en rijke dagrème of olie toe aan je huidverzorgingsroutine. Een poeder, gevolgd door een concealer die bij je huidskleur past zal ook helpen om de kleur te neutraliseren.

Heb jij nog enkele tips voor de problemen van hierboven? Of heb je een probleem waar je graag hulp bij wilt? Laat het me weten in de comments! 

Advertenties

6 gedachten over “5 Make-up misverstanden voorgoed opgelost!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s