beauty·Lifestyle

Helaas.. De griep te pakken!

Veel mensen denken dat griep hetzelfde is als verkoudheid. Maar dat is niet waar. Griep begint met hoge koorts, koude rillingen, keelpijn, hoofdpijn en spierpijn. Het verkoudheidsvirus begint in de neus en gaat dan door de holtes naar keel en longen. Houd grip op griep en verkoudheid, en zorg dat je de juiste producten in huis hebt.

Ik denk vaak, ooooh.. ik wordt niet snel ziek.. en jahoor, dit keer ben ik de pineut!
Sinds afgelopen vrijdag loop ik al te snotteren. Daarbij had ik het zaterdag zo koud, dat zelfs een stomend bad mij niet warm kreeg! En dan nog maar niet te beginnen over die spierpijn die erbij komt kijken. Griep, ik mag jou niet! Zo, dat is gezegd.

1

Wat te doen bij griep: medicijnen?
Wie de griep te pakken heeft, voelt zich hondsberoerd. Koorts, hoesten, diarree, hoofdpijn, keelpijn… Een echte griep merk je wel! Helaas is de vraag ‘wat te doen bij griep’ snel beantwoord wanneer je op zoek bent naar medicatie: tegen griep is er eigenlijk in feite niets te doen. Een antibioticum werkt niet tegen griep, omdat alleen bacteriën gevoelig zijn voor antibiotica: virussen niet. Tegen griep kun je dus niet veel uitrichten, maar je kunt er wel voor zorgen dat je lichaam het griepvirus sneller overwint.

3

Wat te doen bij griep: zo min mogelijk!
Tegen griep is rust nog altijd het beste medicijn. Heeft de griep je te pakken, neem dan niet teveel hooi op je vork en blijf lekker onder de warme wol.
Tegen griep is weinig te doen, maar tegen griep symptomen kun je uiteraard wel pijnstillers nemen. Paracetamol is meestal afdoende om de verschijnselen enigszins te verlichten, zodat je goed kunt slapen.

Veel drinken!
Veel drinken helpt goed tegen griep. Het verlicht de keelpijn en zorgt ervoor dat je niet uitdroogt. Zeker bij koorts is het belangrijk dat je veel vocht binnenkrijgt.

6

Wat te doen bij griep: let op je kleding
Uiteraard helpt comfortabele kleding niet tegen griep, maar door de koorts heb je vaak koude rillingen. Door kleding in laagjes te dragen, wordt de warme lucht beter vastgehouden. En als je het warm hebt, trek je gewoon een “laagje” uit.

Huismiddeltjes
Stomen helpt goed tegen griep symptomen zoals een verstopte neus. Hete, vochtige lucht inademen brengt de slijmvliezen tot rust en vergemakkelijkt het ademhalen.

5

Wat te doen bij griep: gezond leven
Gezond leven is belangrijk, niet alleen tegen griep. Maar heb je eenmaal de griep te pakken, dan is het belangrijk dat je je lichaam een zo goed mogelijke gelegenheid geeft om te herstellen. Vermijd het roken van sigaretten en het drinken van alcohol en zorg voor gezond voedsel.

Heb jij al de griep gehad dit jaar?

Advertenties

16 gedachten over “Helaas.. De griep te pakken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s