beauty·Lifestyle

Recept voor bananenbrood!

Mmm.. ik zie altijd zoveel lekkers voorbij komen op iedere blog/Instagram, en nu zag ik het in de Jumbo liggen, dus ben er zelf mee aan de slag gegaan! En met een perfect resultaat

IMG_7181

Het pak kost €1,19! Op het pak staat wat je zelf nog moet toevoegen:

  • 100 gram Roomboter of margarine
  • 2 eieren
  • 2-3 bananen
  • 125 gram creme fraiche

Bereidingsmethode
Verwarm de oven voor op Elektrisch: 180°C Gas: stand 3-4 Hetelucht: 160°C.

Bereidingswijze: klop met de mixer de boter zacht en romig. Voeg de eieren één voor één afwisselend met de helft van de mix aan de zachte boter toe en meng dit goed door elkaar. Voeg de crème fraîche en de resterende mix toe en meng dit nogmaals goed door elkaar.

IMG_7182

Roer vervolgens de gepelde en geprakte bananen door het beslag. Vul de ingevette cakevorm met het beslag.

IMG_7183

Bakken: plaats het bananenbrood op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze in 50-60 minuten gaar. Haal het bananenbrood uit de cakevorm en laat deze een uur op een rooster afkoelen.

Tip: het bananenbrood is gaar als je met een satéprikker in het midden van het brood prikt en deze er weer schoon uitkomt.

Hij was heerlijk! Zelf heb ik er nog wat rozijnen aan toegevoegd, het smaakte nu echt meer naar appeltaart. Deze ga ik zeker in de toekomst vaker maken!

Heb jij weleens een bananenbrood gemaakt?

Advertenties

5 gedachten over “Recept voor bananenbrood!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s