beauty

Ontharingslijn van Etos

Onlangs kreeg ik een Etos pakketje van beautyblogger Zazazoo om te testen!
Het was de nieuwste ontharingslijn van de Etos. Nu het lekkere weer eraan begint te komen, kan ik wel weer lekkere gladde benen gebruiken!

In het pakketje zit :

-Ontharings Strips bikinilijn
-Ontharingscrème
-Wax Roll-on
-Verzorgende Olie

Wat me opvalt, is de roze, frisse kleur! De opdruk zijn witte en zwarte letters. Lekker simpel & zomers!

IMG_8981

In de winterperiode scheer ik niet dagelijks mijn benen.. niet dat ik een hele wintervacht creëer, maar iedere dag supersmooth hoeft voor mij ook niet.

Gelukkig groeit mijn beenhaar niet heel snel, maar deze ontharingslijn komt nu, met dit lekkere weer goed van pas!

Normaal gesproken doe ik het makkelijk, en gebruik ik een scheermesje en scheergel. Maar vandaag laat ik je 2 andere manieren zien!

Ontharingscrème smeren
Zacht en pijnloos maar je benen worden vaak niet zo glad als na het scheren.

In het verleden heb ik al eens een ontharingscrème geprobeerd. Hier was ik zelf niet tevreden over, en heb het sindsdien ook nooit meer geprobeerd.

De tube is vrij groot van formaat, je kan het dus meerdere malen gebruiken!
De geur van de creme vind ik persoonlijk niet lekker. Het doet me denken aan een dierenkliniek.

Er zat een plastic spateltje bij, waarmee je de creme aan moet brengen. Ik probeer eerst een stukje van mijn been. De bedoeling van de crème is, dat de haartjes op je been loslaten.


Na 7 minuten, mag ik het er afhalen, intussen heeft het bij mij al een gevoelige reactie gegeven, en ben ik blij dat het eraf mag!
Terwijl ik het er voorzichtig, wederom met het spateltje afhaal, zie ik dat er maar paar haartjes vanaf zijn. Dit is voor mij dus geen succes. Jammer!

Heb jij hier een goede of slechte ervaring mee?

De ontharingscrème is verkrijgbaar voor €3,19!

Let wel op! Probeer eerst een stukje van de huid, en als je na 24 uur geen allergische reactie hebt, kun je de rest van je benen doen.

Waxen
Je benen blijven lang glad. Wel kost de behandeling meer tijd en is hij iets gevoeliger.

De verpakking is van stevig plastic en het ziet er betrouwbaar uit! Achter de wax roll-on, zitten strips waarmee je de wax uiteindelijk, van je benen kunt trekken.

Ik heb veel zin om dit item te gebruiken! Waxen heb ik weleens vaker laten doen bij een schoonheidsspecialiste, en dit is gevoelig, maar zeker wel effectief!

Maar ondertussen dat ik de gebruiksaanwijzing lees, krijg ik steeds meer angst om dit te testen.. er wordt meerdere malen herhaald dat het héél warm kan worden! De wax roll-on moet je in je magnetron leggen en 25 seconden op laten warmen. Maar let goed op! want als je ziet dat er iets mis gaat, gelijk de magnetron uitzetten en niet de wax roll-on eruit pakken!

Nouja, toch met volle moed maar proberen! De wax verwarmt zich snel, en het rolt ‘ redelijk’ soepel uit over mijn huid. Erna gelijk een strip erover heen gelegd, erover heen gewreven en eraf getrokken! Het resultaat was goed! Er zaten veel haartjes vast aan de strip. De huid blijft erna gevoelig, dus ga niet gelijk 2 x met de wax over je huid, laat het even rusten.

De wax roll-on is verkrijgbaar voor €4,99!

Ontharing strips bikini
Iedere vrij heeft er last van, die kleine haartjes, net langs het je bikini-broekje of badpak, die zo moeilijk zijn om weg te halen!

Er zitten 20 strips in de verpakking. Hier kun je dan ook lang meedoen! Er zitten 2 verpakkingen met nabehandeling-doekjes bij. Dit verwijdert de overige waxresten, en is zacht voor de huid door de amandelolie die erin zit.

IMG_8993

Eerst was ik hier een beetje sceptisch over, maar ik ben er toch maar aan begonnen, met de gedachte ‘ wat als ik nu zo hard trek, dat er een stukje huid meekomt?’ na verhalen van vriendinnen in mijn achterhoofd.. moet ik het maar gewoon proberen!

De strip hecht zich meteen erg fijn aan de huid, door wrijving te geven met je hand, wordt de wax die op de strip zit soepel, en klemt zich vast aan de haartjes. Nu is er geen weg meer terug, door alleen maar eraan te trekken. 1 richting op!

Uiteindelijk viel de pijn reuze mee. Ja, het was enorm gevoelig maar niet pijnlijk. Het nabehandeling-doekje voelde erg prettig aan op mijn huid, en nam de laatste wax restjes die er zaten weg. Deze strips vindt ik zeker aan aanrader!

Verzorgende olie
Deze olie heeft een spray-kop, waardoor je de olie makkelijk over je benen/lijf verdeelt.

De geur is zacht, en het voedt ook direct de huid. Nadat ik mijn benen heb gewaxt, voelt dit erg prettig aan. Door het scheren/waxen/epileren, wordt je huid droog, en heeft het veel te verduren. Probeer daarom ook altijd een verzorgende olie erna te gebruiken, of een bodylotion zonder parfum! ( dit prikt anders enorm!)

Nogmaals wil ik Jolanda van Zazazoo enorm bedanken, dat ik dit heb mogen testen!
Ik ben helemaal summer-proof voor de komende tijd!

Benieuwd geworden naar de nieuwe ontharings-lijn van Etos? Kijk dan nu op http://www.etos.nl of bij een Etos-filiaal bij jou in de buurt!

9 gedachten over “Ontharingslijn van Etos

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.