beauty

Kruidvat Originals Hydraterende oogcrème

Lijntjes rondom de ogen, beginnen zich helaas nu al bij mij te laten zien.. Omdat ik advies hiervoor heb gevraagd, kwam ik erachter dat het voornamelijk droogterimpels zijn!

Een droge huid is per definitie ‘vochtarm’. Een vette huid is meestal niet vochtarm, maar kan dit wel zijn. We zien een vette, maar toch vochtarme huid vooral bij mensen bij wie de barrièrefunctie van de huid verstoord is. Cosmeticaproducten voor een vette huid die te agressief zijn, maar ook bepaalde medicijnen tegen bijvoorbeeld acne kunnen een droge huid veroorzaken. Gelukkig zijn er enkele stoffen die kunnen helpen de huid weer gezond en minder vochtarm te maken.

Dode_zee_cosmetica_-_Droge_of_vochtarme_huid_2

Hoe ontstaat een vochtarme huid

Een vochtarme huid kan grofweg drie oorzaken hebben.

  1. De verdamping uit de huid is te groot (bv door een luchtvochtigheid lager dan zestig procent of een beschadigde barrièrefunctie van de huid) waardoor vocht niet goed in de huid blijft
  2. De huid bevat te weinig stoffen die water vast kunnen houden
  3. Het transport van water uit de diepere huidlagen naar de oppervlakkige huid is te traag

Een vochtarme huid zie bijna altijd dat die veroorzaakt wordt door verkeerd gebruik van cosmetica. Berucht zijn te agressieve reinigers, veelvuldig douchen of badderen, irriterende cosmetica en te vaak scrubben. Hierdoor gaat de barrièrefunctie van de huid kapot en raken we natuurlijke vochtvasthoudende stoffen in onze huid (NMF’s) kwijt. Ook zon, airconditioning, temperatuurschommelingen en bepaalde huidcondities kunnen een droge huid veroorzaken.

Pampering cream

To do bij een vochtarme huid.

Water, of ‘aqua’ toevoegen aan de huid is niet de oplossing. Zou dit wel zo zijn, dan zou dagelijks een half uurtje in bad liggen waarschijnlijk al erg helpen. Maar juist water droogt de huid razendsnel uit. Denk maar eens aan de verrimpelde vingertoppen als je (waarschijnlijk heerlijk ontspannen…) uit het bad stapt. Ook het drinken van veel water zal er niet voor zorgen dat je huid minder droog wordt.

Barrièreherstellende stoffen
Heb je een vochatarme huid dan is het belangrijkste er te voor te zorgen dat je huidbarrière weer sterk en gezond wordt. Niet alleen voorkom je zo dat er te veel vocht verdampt, ook zorg je er voor dat verschillende processen in je huid beter verlopen. Je huid wordt weerbaarder en kan zich beter beschermen tegen bacterien, schimmels en virussen. Stoffen die helpen je barrièrefunctie te herstellen zijn bijvoorbeeld vitamine C en niacinamide (dit zijn echte multitaskers) maar ook panthenol is een prima ingrediënt.

Daarom ben ik een tijd geleden naar de Kruidvat geweest, om een oogcrème aan te schaffen!

IMG_9455

Het potje van 25ML kost €1,99! en er zijn meerdere varianten. Ik heb de hydraterende gepakt. Hij is ongeparfurmeerd, dus je ruikt niks.

De crème is vloeibaar, en je hebt de hoeveelheid van een erwtje nodig, per oogkant!

IMG_9458

Masseer en dep met de vingertoppen, de crème in op de huid. Doe dit iedere ochtend( een tijdje voor je je make-up aanbrengt) en vlak voor het slapen gaan. Zo kan de crème fijn intrekken. De oogcrème van de Kruidvat werkt erg fijn en is mild voor mijn huid!
Wat nog altijd mijn holygrail blijft, is de Clinique All about eyes rich. ( deze kost ongeveer  €28!) Deze is iets dikker van structuur, en werkt ook erg fijn.

rich v

Heb jij ook last van kleine rimpeltjes rondom je ogen?

Dan raad ik je zeker de Kruidvat oogcrème aan! Deze is verkrijgbaar bij ieder Kruidvat Filiaal of via www.kruidvat.nl

Heb je een iets groter budget, dan zou ik voor de All about eyes rich van Clinique gaan.

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Kruidvat Originals Hydraterende oogcrème

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s