beauty

Hoe breng je mascara nu het beste/mooiste aan?

Wimpers, in zoveel soorten verschillende varianten! De een kiest voor volle, nep wimpers en de ander brengt dagelijks een fijne mascara aan. Maar hoe krijgen wij dames nu net zo’n mooi vol/lang effect, als dat de meeste mascara’s ons beloven? Vandaag geef ik jullie een paar tips!

1.Wimpers krullen
Je wimpers krullen is enorm belangrijk om ze perfect in vorm te krijgen. Voor het beste resultaat, kun je ze scheiden met een wimperpenseel. Vervolgens houd je je wimperkruller zo dicht mogelijk bij je wimperwortels. Krul dan je wimpers ongeveer drie seconden. Klem ze zeker niet langer, zo beschadig je ze en krijg je een hoekige vorm.

9200000092510775
Don’t: Krul je wimpers nooit als je al mascara draagt. Zo beschadig je ze niet alleen, maar kun je ze zelfs uittrekken.

2. Primer
Een primer is een must – ook als je al van nature gezegend bent met een paar eindeloze wimpers. Een goede primer, zal je wimpers voeden zodat ze sterker en nog soepeler worden. Daarnaast zorgt een primer ervoor dat je minder lagen mascara nodig hebt én is het een onmisbare basic om je mascara zo lang en nauwkeurig mogelijk te doen blijven zitten.

42031-maybelline-lash-sensational-primer-mascara-7-ml-20190228-123023-big-2x.jpg

Don’t: Breng geen primer aan als je nog make-up op je wimpers hebt. Hierdoor zullen je wimpers samenkleven en zal je mascara klonteren bij het aanbrengen. Reinig je wimpers én wimperkruller dus altijd grondig.

3. Mascara
Het beste resultaat krijg je door je mascara in verschillende fases aan te brengen.

Mascara-hero2

  1. Houd je borsteltje horizontaal ter hoogte van het midden van je wimpers en breng een eerste laag aan. Beweeg je borsteltje hiervoor steeds in de richting van je buitenste ooghoek om de krul zo veel mogelijk te accentueren.
  1. Houd vervolgens je borsteltje verticaal en zet je wimpers één per één aan. Zo krijg je een mooie volle wimperboog en vermijd je dat je wimpers overslaat.
  2. Tot slot ga je nog eens zigzaggend met je borsteltje in horizontale richting door je wimpers: zo worden ze mooi gescheiden voor een perfecte blik.

Don’t: Pomp geen extra lucht in de mascara, maar maak een zacht draaiende beweging wanneer je het borsteltje in de tube stopt of eruit haalt.

Wat is jou favoriete mascara?

 

7931fdf1-b006-419f-aba1-74eeb37200bf_200x200

7 gedachten over “Hoe breng je mascara nu het beste/mooiste aan?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.